Casa Gaon aan het Gardameer 

Omgeving

 

Algemene site:
www.gardameer.com
www.gardaworld.com

Bezienswaardigheden

Caprino Veronese
Is een kleine provinciestad met alle voorzieningen en een weekmarkt op zaterdag.
caprinoveronese.it

caprino1

 

 

 

 

 

Garda
Ligt aan het Gardameer met een heerlijke drukke boulevard en een gezellig oud stadscentrum. Aan beide zijden van de baai heerlijke stranden (kiezel) met leuke bars en een opstapplaats voor de bootverbindingen op het meer (ook bootverhuur). Op de punt van de baai vindt u het luxueuze complex van San Vigilio met o.a. grasweiden en ligstoelen (Baia delle Sirene).
www.lagodigarda.it  
www.punta-sanvigilio.it

 

garda1

garda2

garda3

garda4

 

 

 

 

 

Torri del Benaco
Straalt een serene sfeer uit en is uitermate geschikt voor een bezoek in de late namiddag om weg te dromen bij de zonsondergang. Hiervandaan vertrekt ook de pont naar de westkant van het Gardameer waar u o.a. bij Salo de grandeur van de Grand Hotels van het begin van deze eeuw kunt zien.

torri1

torri2

torri3

torri4

 

 

 

 

 

Bardolino en Lazise
Hebben alles wat een wat jonger publiek zal bekoren. Leuke winkels en restaurants, uitgaansmogelijkheden, maar ook culturele bezienswaardigheden als een oude romaanse kerk en een ommuurd historisch centrum .

lasize1

lasize2

lasize3lasize4

 

 

 

 

 

Malcesine
Is een gezellig toeristisch stadje met een prachtig kasteel (Goethe; Italeinische Reise) en een panoramische lift naar de top van de Monte Baldo met een fantastisch uitzicht over het meer en de Dolomieten en een goed uitgangspunt voor wandelingen in de bijzondere flora.
www.funiviedelbaldo.it

 

malcesine1malcesine2

malcesine3malcesine4

 

 

 

 

 

Spiazzi/Ferrara
In Spiazzi vindt u de Madonna della Corona , een bedevaartskerk spectaculair gelegen tegen de bergkam. Vanuit Ferrara kunt u prachtige wandelingen maken op de hoogvlakte van de Monte Baldo aan de oostzijde van het Gardameer. Er is zelfs een wandelpad voor minder validen en een botanische tuin met de beroemde bijzondere flora die behouden is gebleven na de ijstijd.

baldo1

baldo2

baldo3

baldo4

 

 

 

 

 

Verona
Is beroemd om zijn Arena met de fantastische uitvoeringen van de Italiaanse Opera, een bezoek meer dan waard. Verder vindt u alles wat u van een Italiaanse romeinse stad verwacht.
www.arena.it

verona1

verona2

verona4

verona3

 

 

 

 

 

Vicenza
Is beroemd om de architectuur van Palladio waarvan u beslist de Villa Rotonda en het Teatro Olimpico moet bezoeken.
www.italie.nl/vicenza

Mantova
Heeft de beroemde paleizen van de familie Gonzaga waar de Opera Rigoletto zijn oorsprong vindt. Mantova bij avondlicht Palazzo Ducale Mantova Palazzo della Ragione

mantova1

montova2mantova3

montova4

 

 

 

 

 

Rovereto

Heeft een prachtig museum met moderne kunst (MART)
english.mart.trento.it

Venetië
Venetië ligt op zo’n 150 km van het Gardameer en is meer dan een bezoek waard. Venetië is gebouwd op 120 eilanden, om al die eilandjes met elkaar te verbinden, zijn er maar liefst 400 bruggen over de 177 kanalen. Venetië heeft ook een rijke cultuur en er zijn prachtige bouwwerken te zien.
http://en.turismovenezia.it
Visit Venice Italy

venetie2

venetie1

venetie4

venetie3

 

 

 

 

 

Attractieparken
In Gardaland vindt u het grootste attractiepark van Italië. Verder vindt u in de omgeving een safaripark en een dierentuin.
www.gardaland.it
www.canevaworld.it